7.%20V%C3%A4%C3%A4rink%C3%A4sitys-normal

Päiviä. :) Tällä hetkellä mulla inspaa tarinan suhteen aika kiitettävästi. On mielettömän mukavaa päästä aina kuvaamaan uusi kohtaus, suunnitella hahmoille vaatetus, lavastaa ja sen sellaista. Samalla mun paineet kumminki kasvaa. Tän osan tekeminen sai mut pelkäämään jostain syystä aika paljon, pitäisittekö vai ette. Edellisten osien ihanat kommentit patistaa mua silti aina eteenpäin! Osassa on 43 kuvaa ja rutkasti tapahtumia. Ekan kohtauksen tontti ei oo sitten omatekemäni.

***

kuva%201-normal.jpg

"Oletko tosissasi?" Julia kysyi minulta naama epäilevän näköisenä. Minä pyyhin hikeä otsaltani ja vilkaisin säälien meidät ohittavaa naista, joka oli pukeutunut pitkähihaiseen. Tänään oli varmasti kuumin päivä ikinä! Onneksi illaksi oli luvattu viilenevää. Suurin osa olikin nyt rannoilla, eikä ostarin nurkilla notkumassa. Paitsi tietenkin minä.

kuva%202-normal.jpg

"Luuletko, että valehtelisin tällaisesta?" minä huokaisin vastaukseksi ystävälleni pyöritellen silmiäni. "Minä olen todellakin saanut kaksi kutsua täksi illaksi, onko se niin vaikeaa uskoa?" jatkoin terävän katseeni kera. Olin eilen lähtenyt treffeiltäni sanomatta vastausta, Oscar saisi kuulla sen myöhemmin.

kuva%203-normal.jpg

"Itseasiassa on...", Julia aloitti, mutta pudisti sitten päätään. "Tai kyllähän minäkin sain Arinalta kutsun, mutta... olen saanut käsityksen, että Leo ei erityisemmin pidä sinusta. Etkä sinä hänestä", hän jatkoi varovaisesti, tulkiten kasvojeni mahdollisesti muuttuvaa ilmettä.

kuva%204-normal.jpg

Naurahdin Julialle hieman vaivaantuneena. En ollut kertonut hänelle siitä, että Leo oli ennen kutsumistani kertonut olevansa mustasukkainen ja sitä rataa. Enkä aikoisikaan, ehkä sillä miehellä oli vain ollut hetkellinen aivohäiriö tai jotain. 

kuva%205-normal.jpg

"Jos minulta kysytään, sinun kannattaa ehdottomasti tulla kanssani illalla tänne. Emme ole vielä edes tavanneet kaikkia bändin jäseniä!" Julia huudahti sitten suostuttelevalla ilmeellä. "Muistatko silloin hampurilaispaikassa sen miehen, joka oli Arinan ja Leon kanssa? En tiedä edes hänen nimeään! Sinun on pakko tulla."

kuva%206-normal.jpg

"Voit ihan hyvin kysyä sitä suoraan Arinalta. Huonoin kuulemani syy ikinä", vastasin taas tuttuun tapaani äkäisesti Julialle. Ihme, että hän edes kesti minua vielä. Oli minullakin kyllä ollut kestämistä tuon naikkosen kanssa... "Näenkö näkyjä, vai onko tuossa Leo?" kaverini pamautti sitten ja sai minut hätkähtämään oikein kunnolla. En ollut pahemmin ollut siihen mieheen yhteyksissä sitten toissapäiväisen. Tiedätte kyllä miksi.

kuva%207-normal.jpg

"Kyllä minä taidan nähdä oikein. Täällä on tänään niin vähän ihmisiä, että on vaikeaa olla erehtymättä", Julia jatkoi aika letkeästi. Minä olisin halunnut hautautua maan alle, Leo ei saanut nähdä minua! "Mutta kukahan tuo nainen on?" hän kysyi seuraavaksi ja pakotti minutkin katsomaan vasemmalle.

kuva%208-normal.jpg

Tunsin pienen pettymyksen aallon kulkevan kehoni lävitse, kahdestakin syystä. Leo oli kertonut aamulla hitusen vaivaantuneesti harjoittelevansa koko päivän tulevaa konserttia varten ostarin salissa, sen takia olin uskaltautunut tulla Julian kanssa - tuon miehen ei olisi pitänyt olla täällä. Mutta nyt Leo kaulaili tuntemattoman naisen kanssa? 

kuva%209-normal.jpg

"Oletko koskaan miettinyt, miten Leolla on rahaa niin moniin uusiin vaatteisiin?" Julia töksäytti karvaan hiljaisuuden jälkeen. Vilkaisin häntä katkera ilme naamallani. "Varmaan tuo akka on kustantanut hänelle kaiken", tuhahdin kurtistaen kulmiani. En kuulostanut yhtään itseltäni. Sen huomasi esimerkiksi Julian huvittuneesta ilmeestä. "Ohoh, onkos Hope mustasukkainen?" hän kysyi minulta nauraen.

kuva%2010-normal.jpg

"Minä en koskaan, en koskaan olisi mustasukkainen tuollaisesta idiootista!" huudahdin hänelle tehden asiani varmasti selväksi. Imutelkoot rauhassa tuon hupakon kanssa. Kehtasikin osoittaa minulle jotain välittämisen tapaista eilen."Enkä ole tulossa sinne konserttiin kanssasi, turha luulo", lisäsin Julialle vakuuttuneen näköisenä. Tämän jälkeen nousin näyttävästi tuoliltani.

kuva%2011-normal.jpg

"Rauhoitu vähän. Eihän tuo välttämättä ole mitään... vakavaa?" Julia yritti vielä, mutta lyhyen pinnani ansiosta olin saanut tarpeekseni.

kuva%2012-normal.jpg

"Ei tarvitse olla kovin tyhmä tajutakseen, mitä tuolla on meneillään. Minun pitää mennä", vastasin hänelle ilmeettömänä ja käännyin oitis lähteäkseni. "Olet läpinäkyvin tyyppi ikinä, Hope", Julia mutisi ennen kuin kovensin askeliani.

kuva%2013-normal.jpg

Pääni sisällä kiehui ilman mitään syytä. Taisin vaikuttaa täydeltä idiootilta kaverini silmissä, mutta tällä hetkellä parhaimmalta vaihtoehdolta tuntui lähteä vain pois. Leokin oli niin keskittynyt omiin puuhiinsa, että ei edes huomannut minua.

kuva%2014-normal.jpg

Kunpa olisin silloin jo tiennyt, kuinka asiat oikeasti olivat.

***

kuva%2015-normal.jpg

Soittaisinko, vai enkö soittaisi? Siinäpä vasta pulma.

kuva%2016-normal.jpg

Oli vielä hetki aikaa elokuvailtaan Oscarin kanssa. Kaikki oli kyllä sovittu liittyen toisiin treffeihimme, mutta minulla oli silti ongelma. Ilmoittaisinko jääväni pois ostarin tapahtumasta Leolle? Toisaalta tuntui lähinnä nautinnolliselta jättää säälimättömästi tulematta, mutta en ollut luonteeltani sellainen. 

kuva%2017-normal.jpg

Ei kai siinä sinänsä mitään? Voisin ihan hyvin soittaa hänelle. Vaikka emme olleetkaan viime aikoina pahemmin kommunikoineet, oli minullakin silti sydän. Ettei turhaan odottaisi. Mutta tarkemmin ajateltuna, odottiko hän minua ollenkaan? Oliko Leo vain pyytänyt minua leikillään katsomaan? Ehkä olin käsittänyt koko tilanteen ihan väärin.

kuva%2018-normal.jpg

Jos kerran hänellä oli aikaa seurustella muiden neitosten kanssa, en tainnut erota mitenkään joukosta. Totta kai kämppis pyydettiin katsomaan jotain niinkin suurta. Mutta enkö silloin voinut, kämppiksenä, soittaa Leolle ja kertoa jääväni pois? Ei sekään tuntunut hyvältä. Kaikki oli ihan sekaisin. Satuin nopeasti vilkaisemaan kelloa ja kauhistumaan sitten - minulla tulisi pian kiire! En edes kerkiäisi enää tällaiseen, Oscar tulisi kohta hakemaan minua. Nousin sängyltäni ja kiiruhdin nopeasti vaatekaapilleni.

kuva%2019-normal.jpg

Ei mennyt kauaakaan, kun olin jo pukeutunut valitsemaani mekkoon ja tunkenut ahdistavat kengät jalkaani. Olinkohan pukeutunut liian hienosti, kyseessähän oli pelkkä ilta elokuvissa? Jostain syystä olin viime aikoina halunnut pukeutua tavallista hienommin. Kaipa se oli sallittua.

kuva%2020-normal.jpg

Ovikellon kilkahdus keskeytti pohdintani. Kohta Oscar näkisi asuntoni ensimmäistä kertaa! Pitäisiköhän hän edes mekostani? Äh, mietin taas liikaa. Sorruin aina ajattelemaan asioita liian paljon ja siirsin mieleni olennaisesta. Kipsuttelin koroissani ovelle ja avasin sen varovasti.

kuva%2021-normal.jpg

"Oletpas sinä kauniina", Oscar tuumasi oitis päästyään sisälle. Raaputtelin päänahkaani hymyillen hieman. Samassa muistin jotain tärkeää - jos halusin päästä takaisin kotiin treffien päätyttyä, tarvitsin avaimet. Ja avaimet lymyilivät laukkuni pohjalla, joka taas oli huoneessani. Peruutin pari askelta.

kuva%2022-normal.jpg

"Kä-käyn nopeasti hakemassa laukkuni!" huudahdin vielä Oscarille, joka näytti odottavan minua. Ennen kuin kerkisin kiiruhtamaan huoneeseeni, hän rykäisi aika kovaa. "Ei tarvitse. Erehdyin nimittäin tunnilla elokuvan alkamisajasta. Anteeksi", mies totesi minulle pientä vaivaantuneisuutta äänessään. 

kuva%2023-normal.jpg

"Eli... se alkaakin vasta seitsemältä?" kysyin häneltä varmistukseksi. Kello oli tällä hetkellä varttia vaille kuusi. Jestas, joutuisimme odottelemaan aika pitkään.

kuva%2024-normal.jpg

"Kaipa me jotain tekemistä täälläkin keksimme?" Oscar naurahti ja katsoi minua vilpittömästi. No jaa, kaipa se täytyisi.

***

kuva%2025-normal.jpg

Leo

Olin aina tykännyt kulkea vähän syrjäisimpien katujen poikki. Oli minun sitten tarkoitus mennä ruokaostoksille tai esimerkiksi nyt bändini kanssa esiintymään, halusin aina välttää niitä ihmistäyteisiä teitä. En ollut pitänyt ihmisistä enää pitkään aikaan.

kuva%2026-normal.jpg

Jehna. Mitä minä olin enää sanomaan tällaista? Jos mielessäni oli liikkunut tasan yksi henkilö sen sijaan, että olisin stressannut tulevan esiintymiseni tähden, taisin olla lopullisesti menettänyt järkeni. Kovensin tahtiani ärsytys kolkuttaen pääni sisällä. Entäpä jos hän ei tulisikaan? Olisin nolannut itseni täysin. No, kello olisi pian seitsemän ja saisin nähdä tilanteen. Kaiken harjoitteluni jälkeen hänen olisi pakko tulla.

kuva%2027-normal.jpg

"Leonard", naishenkilö äännähti äkisti vierestäni. Säpsähdin hieman ja käänsin katseeni häneen. "Oletko viimein saanut tarpeeksesi äidin kiusaamisesta?" Marie kysyi ivaa äänessään.

kuva%2028-normal.jpg

"Minulla ei ole mitään puhuttavaa kanssasi", mumahdin naiselle kääntäen katseeni toisaalle. "Ollaanpas sitä nyt kovia", hän naurahti pitäen minua selvästikin pilkkanaan.

kuva%2029-normal.jpg

"Serafina ei voi odottaa ikuisesti. Tiedät sen itsekin", Marie jatkoi kylmän rauhallisena. "Kuvitteletko oikeasti, että antaisimme sinun huvitella täällä laiminlyöden velvollisuuksiasi? Vain pienellä tarkkailulla huomaan, että olet kiinnittänyt huomiosi aivan väärään naiseen. Jos häntä edes naiseksi voi kutsua."

kuva%2030-normal.jpg

""Mi-miten sinä siitä tiedät?" sain äännähdettyä suustani. Olin todellakin luullut, että saisin pidettyä nykyisen elintapani salassa.

kuva%2031-normal.jpg

"Minullahan on ikiluotettava Oscar. Tälläkin hetkellä hän sysää Hopea yhä kauemmas sinusta. Tajuaisit jo paikkasi", Marie vastasi minulle ja sai sydämeni varmastikin harkitsemaan pysähtymistä.

kuva%2032-normal.jpg

"Käskin sinun olla puuttumatta asioihini!" sihahdin hänelle vihaisempana kuin pitkään aikaan. "Vai äitikö usutti sinut ja Serafinan tänne?" kysyin häneltä perääntyen pari askelta. Suunnitelmiini oli näemmä tulossa muutoksia.

kuva%2033-normal.jpg

"Hopehan on saamassa elämänsä miehen. Ymmärtäisit jo, että teen tämän sinun hyväksesi", Marie vastasi hymyillen. Sisareni sanoissaan ei ollut mitään järkeä. Tässä vaiheessa minulle riitti lopullisesti, tein täyskäännöksen ja lähdin juoksemaan takaisin nykyistä olinpaikkaani kohti.

kuva%2034-normal.jpg

"Tiedät myöhästyväsi!" Marie huudahti perääni. Hänen äänestään oli havaittavissa pientä yllättyneisyyttä. Hyvä vain. "Että ihmiset osaavat olla typeriä", kuulin siskoni mutisevan, ennen kuin katosin paikalta.

***

kuva%2035-normal.jpg

Hope

"Nyt olisi aika varmaan lähteä... Sinne elokuvateatteriin", mutisin Oscarille häpeää tuntien. Emme olleet puhuneet juuri mitään koko tunnin aikana! Kuka laittaa seuralaisensa katsomaan televisiota ja pysyy vielä kaiken lisäksi tuppisuuna? Minä. Idiooteista idiootein nainen maan päällä. Tuskin hän enää tämän jälkeen imartelisi minua kovinkaan paljoa.

kuva%2036-normal.jpg

"Hope, odota hetki", Oscar sanoi minulle yllättäen. No niin, nyt saisin pakit. Huokaisin syvään ja valmistauduin kohtalooni. Minulla ei vain ollut onnea mieasioissa. Tuo kyseinen mies nousi sohvalta ja kuulin lähestyvät askeleet.

kuva%2037-normal.jpg

Oscar tarttui molempiin käsiini ja olikin yhtäkkiä aivan liian lähellä. Näytin pari sekuntia siltä kuin olisin nähnyt lentävän lehmän.

kuva%2038-normal.jpg

"Anteeksi, jos säikähdit. En vain voinut pidätellä itseäni enää", hän jatkoi melko lempeällä äänellä. Nielaisin kuuluvasti. Oscar kierähti varovasti takaani vierelleni ja sulki silmänsä. Minä tein automaattisesti samoin.

kuva%2039-normal.jpg

Taisin olla täysin valmis vastaanottamaan ensisuudelmani... Yhtäkkiä lasiseinä vieressämme tärähti ja säikähdin pahanpäiväisesti. Joku oli avannut ulko-oven hitusen liian raivokkaasti.

kuva%2040-normal.jpg'

"Päästä hänestä irti", Leo sihahti katsomatta edes meihin päin. En ymmärtänyt tilannetta ollenkaan. Eikö tuon miehen pitänyt olla esiintymässä ostarilla? Miksi ihmeessä hän oli tuppaantunut sisään tällaisena hetkenä? Oscarin käsi pysytteli yhä päättäväisesti lanteillani.

kuva%2041-normal.jpg

"Päästä hänestä irti, ymmärrätkö!?" Leo karjahti ja tönäisi Oscaria aika uhkaavasti kauemmaksi. Minä estin itseäni kompastumasta ottamalla tukea lasiseinästä. "Mikä hemmetti sinua riivaa!?" Oscar huudahti yrittäen pitää tasapainoaan. Samaa kysyin minä! Tässä ei ollut mitään järkeä.

kuva%2042-normal.jpg

"Tämä idiootti on huijannut sinua koko ajan", Leo sanoi minulle pidellen Oscaria paikallaan. En tiennyt yhtään mitä ajatella. "Älä usko, Hope. Tuo on selvästi vinksahtanut", Oscar mutisi minulle hampaidensa välistä. 

kuva%2043-normal.jpg

Mitä ihmettä minä nyt tekisin?

-----------------------------

Ja näin on seitsemäs osa päättynyt. Kysyn nyt heti, mitä piditte? Vikassa kohtauksessa mulla oli ongelmia saada se näyttämään edes vähän uskottavalta. Miesten tappeluposeja löytyy aika rajoitetusti. :) Jos jaksaisitte taas jonkinlaista kommenttia jätellä, niin olisin kiitollinen!